Newsletter 20/juliol/2020

dilluns 20 de juliol de 2020 | 29 visites

   

La Federació al dia

El president i el director general de la Federació, Srs. Jordi Busquet i Cristóbal Sarrias, s’han reunit amb el director general de Política Financera, Assegurances i Tresor, Josep Maria Sánchez, el sub-director general d'Entitats Asseguradores i Mediadors, Sr. Xavier Erbàs i el cap d'Inspecció Financera, Sr. Pau Benito, en el marc de les reunions periòdiques per tractar sobre la situació del mutualisme social català, i comentar els temes d’actualitat de les mutualitats catalanes. A la reunió s’ha posat de manifest la bona salut de les nostres entitats, i la seva capacitat de resposta davant el repte que comporta la pandèmia de la COVID 19.
Aquesta setmana s’ha reunit la junta directiva d’AESCAT, en la qual s’ha tractat sobre les bases de la Llei d’Economia Social i Solidària, i l’impuls del Pacte de País per una Economia per la Vida, impulsat per AESCAT.
 

Activitat de les mutualitats

G17 logo Mutua Terrassa 
· Mútua Terrassa celebra la seva Assemblea General Ordinària. (ampliar)
· Mútua Terrassa signa els acords voluntaris per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de la Generalitat de Catalunya. (ampliar) 

Formació en temps de la Covid-19

banner_asegurador_2 Degut a les mesures excepcionals per contenir el coronavirus i tenint en compte la situació de confinament en què molts treballadors de les mutualitats federades es troben actualment, des de la Federació de Mutualitats de Catalunya tenim a disposició de les mutualitats federades tota la formació  relacionada amb les assegurances i altres matèries, la qual  es pot trobar en el campus mutualitats.
????????????????????????? Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració) posa a disposició de les mutualitats federades webinars, fruit del conveni signat entre la Federació i aquesta escola de negocis.  https://www.eada.edu/es/actualidad/eventos
logo_fundacio Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta. (ampliar)

Assegurances

· 10 tendències tecnològiques per a la nova normalitat. (Füture 11/juliol/2020) · La sostenibilitat està canviant les preferències dels consumidors. (Füture 15/juliol/2020)
· Eiopa dóna suport a la labor de la Comissió Europea per a promoure un entorn financer sostenible. (ampliar)
· El resultat del compte tècnic del sector va aconseguir el 8,8% a març del 2020. (ampliar)
· El 21,56% de les primes i el 9,55% de les pòlisses de Responsabilitat Civil correspon a la modalitat de professionals. (ampliar)

 

Economia

· Les tres limitacions del fons europeu de recuperació. (Expansión 16/juliol/2020)
· Un nou rebrot podria fer caure el PIB un 13%. (L'Econòmic 17/juliol/2020)

 

Economia social

· Pla d'acció de l'Economia Social i Solidària davant la crisi. (Xes 13/juliol/2020)
· L'economia social es gestiona mitjançant la participació col·lectiva i democràtica dels membres. (aracoop 17/juliol/2020)
· Informe de Social Economy Europe sobre l'impacte de la Covid-19 en les empreses d'economia social. (ampliar)

 

Actualitat Jurídica

· BOE - tota la normativa actualitzada diàriament en relació a la Covid-19 Europea, Estatal y Autononòmica. (ampliar) · El BOE publica la llei que deroga l'acomiadament per acumulació de baixes mèdiques. (EuropaPress 16/juliol/2020) · Resolució de 19 de juny de 2020, de la Direcció General de Treball, per la qual es registren i publiquen la revisió salarial i taules salarials definitives per a l'any 2019 del Conveni col·lectiu general d'àmbit estatal per al sector d'entitats d'assegurances, reassegurances i mútues col·laboradores amb la Seguretat Social. (ampliar)

 
Les vies de comunicació preferents amb la Federació de Mutualitats són per via telefònica, correu electrònic i els canals de videoconferències.
 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*