Newsletter 3/juny/2019

dilluns 3 de juny de 2019 | 61 visites

La Federació al dia

IMG_20190530_122219 Jordi Busquet renova com a president de la Federació de Mutualitats de Catalunya. El 30 de maig, la Federació de Mutualitats de Catalunya, va celebrar  la seva Assemblea General Ordinària,  en la qual es van analitzar les activitats del sector en el 2018, els nous projectes i serveis  i, les noves propostes de futur. L’assemblea va aprovar per unanimitat els comptes anuals i la gestió de la Junta Rectora, i es va posar de manifest la solvència de les mutualitats catalanes i la voluntat de la Federació d'impulsar polítiques per a la projecció de les mutualitats federades.  (ampliar) Així mateix, es van renovar els membres de la Junta Rectora. (ampliar) IMG_20190530_130235
 

Activitat de les mutualitats

 G25 logo Montepio Girona -
· Montepio Girona
ha col·laborat en "Girona, temps de flors 2019". (ampliar)
G10 Logo Mpio.Conductors Manresa - últim a setembre2018 (més petit)-
· El Montepio de Conductors de Manresa organitza la cinquena edició del "Conductàlia", una jornada per promoure la seguretat viària.
(ampliar)
G17 logo Mutua Terrassa
· Mútua Terrassa incorpora el cotxe elèctric per als pacients pediàtrics que han de ser intervinguts a quiròfan. (ampliar)
· Mútua Terrassa
celebra la conferència del cicle  "Dijous de Mútua" sobre la malaltia inflamatòria  intestinal. (ampliar)
· Mútua Terrassa celebra l'acte d'acollida i comiat de residents. (ampliar)
G194 LOGO Mutual de Conductors - últim a octubre-2018
· L'activitat "
Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Canet de Mar sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit.  (ampliar)
 

Agenda

universalicons_set34
6/juny/2019

Montepio de Conductors de Manresa organitza la jornada "Projecte Marina"  per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil per a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. (ampliar)

14/juny/2019

Sessió de treball a FMC sobre la Funció de Verificació del Compliment: novetats 2019. Model de Prevenció de Delictes.

 

Pla de Formació de la FMC

logo formació contínua FMC Pla de formació contínua per a juntes directives, directius i persones integrants del sistema de govern. Aquest programa consta de 10 cursos d'àmbits rellevants per a les mutualitats de previsió social.
img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats. 
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a l'àmbit assegurador. 
 ?????????????????????????

·
 Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
logo_fundacio
·
 Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Assegurances


·
 Les asseguradores alcen la veu contra la nova norma comptable. (Merca2, 15/maig/2019) · El dilema de la Direcció General d'Assegurances: asfixiar o donar oxigen a 300 asseguradores. (Merca2, 28/maig/2019)
· La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, promet traslladar les directives sobre assegurances i fons de pensions una vegada es formi el Govern. (La Vanguardia, 28/maig/2019)
· Les asseguradores retornen 90.000 euros per minut a clients que han sofert algun incident. (La Vanguardia 28/maig/2019) · L'assegurança destina 112 milions d'euros a l'any a la Responsabilitat Social Corporativa. (Mutuas y Seguros 30/maig/2019) · DGSFP: Butlletí d'Informació Trimestral de Plans i Fons de Pensions, 4t. trimestre 2018. (ampliar)

Economia

· Economia modifica la legislació per a potenciar l'emissió de deute d'empreses. (Cinco días 30/maig/2019)

Economia social


·  
L'Economia Social: un model d'empresa per al futur de la unió europea. (Europa Press 24/maig/2019) · Cinc clàusules per a un nou Contracte Social Europeu en 2019. (Cinco días 24/maig/2019)
· El Tercer Sector denuncia criteris de repartiment de l'IRPF "injust" amb les entitats socials. (La Vanguardia 29/maig/2019) 

Enllaços al Butlletí Informatiu de maig 2019:

Logo BUTLLETÍ ECONOMIA SOCIAL I SOL. AJUNTAMENT BCN Logo BUTLLETÍ LA CONFEDERACIÓ -

Plans de Pensions

· Els jubilats que van aportar a mutualitats abans de 1979 poden deduir-se part de la pensió. (La Vanguardia 27/maig/2019)

Actualitat jurídica


· Resolució VEH/1392/2019, de 20 de maig, de nomenament, per substitució, de dos membres del Consell Consultiu de l'Assegurança Privada com a representants del Consell de Col·legis de Mediadors d'Assegurances de Catalunya i de les mutualitats de previsió social. (ampliar) · 'Compliance' en les pimes, com formar a la plantilla sense morir en l'intent?. (La Vanguardia 24/maig/2019) · L'empresa ha d'avisar a l'empleat si vigila els seus dispositius en cas de recerca interna,segons experts. (Europa Press 24/maig/2019)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*