Newsletter 29/abril/2019

dilluns 29 de abril de 2019 | 84 visites

 

La Federació al dia

parlament-4
La Federació de Mutualitats  ha estat inscrita definitivament en el Registre de Grups d'Interès del Parlament de Catalunya. 

Els grups d'interès, són organitzacions i entitats que influeixen en l'elaboració de les lleis o en altres funcions parlamentàries. El Registre de grups d'interès regula i normalitza les relacions entre els grups d'interès, d'una banda, i els diputats i grups parlamentaris, de l'altra, i s'estableixen unes regles de joc basades en la transparència total i la publicitat, amb l'objectiu de garantir i salvaguardar l'interès general.

Activitat de les mutualitats

Logo MÚTUA TERRASSA G17
· Mútua Terrassa
 edita per Sant Jordi un conte per ajudar als infants a entendre el procés prequirúrgic. (ampliar)
· Mútua Terrassa inaugura el tret de sortida a la 18a edició dels cicles de conferència "Dijous Mútua" centrada en l'estrès i les malalties mentals. (ampliar)
G194 LOGO Mutual de Conductors - últim a octubre-2018 L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Sant Celoni sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar)
 

Agenda

universalicons_set34
????????????????????????? 13 de maig de 2019  Jornada de formació entre la FMC i EADA, Escola de Negocis,: "Lideratge autèntic vinculat als valors de la Governança"
S’impartirà una xerrada sobre la Governança democràtica i es treballarà l’Auto-lideratge i el Lideratge Autèntic com a elements congruents amb la mateixa. 
LOGO FEDERACIO IMPREMPTA
 
3, 6, 8, 16, 23 i 28/maig/2019 Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.
   

Pla de Formació de la FMC

logo formació contínua FMC Pla de formació contínua per a juntes directives, directius i persones integrants del sistema de govern. Aquest programa consta de 10 cursos d'àmbits rellevants per a les mutualitats de previsió social.
img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats. 
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a l'àmbit assegurador. 
 ?????????????????????????

·
 Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
logo_fundacio
·
 Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Assegurances

· Les asseguradores van ingressar un 1,1% més en el primer trimestre, uns 17.826 milions. (La Vanguardia 23/abril/2019)
· Salut i llar tiren del negoci assegurador en el primer trimestre de l'any. (El Economista 23/abril/2019)
· Les asseguradores estalvien als seus clients 48 euros per cada euro destinat a investigar fraus. (La Vanguardia 25/abril/2019)
· DGSFP: Butlletí d'Informació Trimestral de Plans i Fons de Pensions, 4t. trimestre 2018. (ampliar)
· Quadre del riscs del sector assegurador europeu. (ampliar)
· El Big Data en les asseguradores. (ampliar)

 

Aescat

logo AESCAT Entrevista a Jordi Busquet, president de la Federació de Mutualitats de Catalunya i vocal de la junta directiva de l'Aescat: "Esperem que la nova llei delimiti amb claredat els contorns de l'ESS: qui en forma part i les regles del joc". (ampliar)
 
AESCAT, amb el recolzament de l’Ajuntament, ha convocat a una Trobada que té per finalitat presentar (al conjunt d’entitats i empreses de l’Economia Social i Solidària de Barcelona, als grups municipals de l’Ajuntament i altres entitats de la ciutat interessades) el procés de definició de l'Estratègia de l’Economia Social a la ciutat de Barcelona per als propers 10 anys i que preveiem dur a terme entre maig i desembre d’enguany, el proper 29 d’abril a les 16h, a INNOBA, al carrer Perú, 52 de Barcelona.

Economia social


· La Comissió Europea nomena a les Balears "regió europea de l'economia social". (MallorcaDiario 24/abril/2019)
·
 Enllaços al Butlletí Informatiu d'abril 2019:

Logo BUTLLETÍ ECONOMIA SOCIAL I SOL. AJUNTAMENT BCN

Actualitat Jurídica


· La cultura de compliment, un concepte buit. (CincoDías 8/abril/2019)
· El PE ha aprovat noves normes per a reforçar els sistemes de supervisió financera per a aconseguir uns mercats més segurs, combatre el blanqueig i protegir millor als consumidors. (Premsa Parlament Europeu 16/abril/2019) ·  Ordre TSF/63/2019, de 3 d'abril, per la qual s'estableixen les instruccions necessàries per a la participació de les persones treballadores en les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del dia 28 d'abril de 2019. (PDF) · Ordre SLT/73/2019, de 15 d'abril, per la qual es determina, per a l'any 2019, la càpita mitjana corresponent al sistema de contraprestació de l'atenció especialitzada familiar i comunitària i de salut pública en l'àmbit de l'atenció primària. (PDF)
· Ordre SLT/74/2019, de 15 d'abril, per la qual es crea la Comissió de Dades Obertes del Departament de Salut i del seu sector públic. (PDF)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*