Newsletter 18/febrer/2019

dilluns 18 de febrer de 2019 | 52 visites

 

La Federació al dia

Expo_CatalunyaTerraCooperativa-683x1024 L'equip de Federació de Mutualitats va assistir a l'Exposició "Catalunya, Terra Cooperativa", una exposició feta de i per cooperatives sobre l'Ahir, l'Avui i el Demà  de l'Economia Social i Solidària, on el mutualisme té un espai al llarg de la història. (ampliar)
 

Activitat de les mutualitats

Logo MÚTUA TERRASSA G17
·
 Mútua Terrassa celebra la primera Jornada d'Abordatge  de l'Activitat Física des de l'Atenció Primària. (ampliar)
G194 LOGO Mutual de Conductors - últim a octubre-2018 · L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Palafrugell a sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar)
G11 Logo Mútua de Granollers (retallat)
· Mútua Granollers celebra la quarta edició d'El Dia de la Música. (ampliar)
 

Agenda

universalicons_set34
19, 26 /febrer/2019 Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.
28/febrer/2019 Mútua Granollers celebra la Conferència sobre la Recerca de la Malaltia de l'Alzheimer. (ampliar)

Pla de Formació de la FMC

logo formació contínua FMC Pla de formació contínua per a juntes directives, directius i persones integrants del sistema de govern. Aquest programa consta de 10 cursos d'àmbits rellevants per a les mutualitats de previsió social.
img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats. 
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a l'àmbit assegurador. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
logo_fundacio
·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.

 

Assegurances


·
 Els Vint-i-vuit acorden reforçar les competències de les autoritats europees de supervisió financera. (EuropaPress 12/febrer/2019)
· La UE dóna llum verda a la creació de plans de pensions paneuropeus. (Expansión 13/febrer/2019)
· Les primes d'assegurança de vida risc van ascendir a 4.714 milions a desembre de 2018. (ampliar) 

Economia


· El superàvit comercial a Catalunya es queda. (L'Econòmic 10/febrer/2019)
· Els països UE aproven donar més poder a les seves agències de supervisió financera. (La Vanguardia 12/febrer/2019)
· Brussel·les actualitza la seva 'llista negra' de països que toleren el blanqueig de capitals. (El Economista 13/febrer/2019)
· Totes les xifres del sector TIC a Catalunya. (GenCat.cat)

 

AESCAT

BannerPresentacio retallat ESC

Des de la Federació de Mutualitats de Catalunya volem donar l’agraïment a totes les mutualitats assistents pel recolzament en l'Acte de presentació del desenvolupament de la futura Llei catalana de l’economia social i solidària des de l’Associació d’Economia Social de Catalunya (AESCAT),que es va celebrar el passat 13 de febrer. (ampliar)

IMG_20190213_173105 AESCAT 13.02.19
 

Economia Social


· La Taula reclama l'aplicació urgent i immediata de les lleis socials suspeses fins ara pel Constitucional. (La Taula Tercer Sector 11/febrer/2019)
· Publicada la darrera edició de l'informe  del Mercat Social. (Xes 13/febrer/2019) 

Actualitat jurídica


·  El '*compliance' tributari, nou cavall de batalla dels despatxos. (Expansión 14/febrer/2019)
· Resolució VEH/187/2019, de 31 de gener, de delegació de competències en diversos òrgans del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. (PDF) · Ordre *TMS/103/2019, de 6 de febrer, per la qual es modifica l'annex del Reial decret 1148/2011, de 29 de juliol, per a l'aplicació i desenvolupament, en el sistema de la Seguretat Social, de la prestació econòmica per cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu i s'aprova el model de declaració mèdica sobre la necessitat de cura contínua del menor. (PDF) · S'ha publicat en el BOE núm. 29 de 2 de febrer de 2019, l'Ordre TMS/83/2019, de 31 de gener, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, desocupació, protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l'exercici 2019. (PDF) · Fins a on arriba l'interès legítim en la nova llei LOPD?. (El Economista 12/febrer/2019) · Quin valor ha de donar el jutge a la certificació o la pericial del '*compliance'? (Cinco Dias 12/febrer/2019) 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*