Newsletter 16/juliol/2018

dilluns 16 de juliol de 2018 | 121 visites

La Federació al dia

logo AESCAT El 9 de juliol de 2018 s’ha reunit la Junta Directiva d’ESCAT, a la qual van assistir el senyors Jordi Busquet i Cristóbal Sarrias, president i director general de la Federació, en la qual es va aprovar el pla de treball del 2018, amb l’objectiu principal de treballar en una proposta de regulació legal de l’economia social a Catalunya.
 

Activitat de les mutualitats

G3 Previsora General
·
  Previsora General posa en marxa la signatura digital de pòlisses. (ampliar)   

·   Previsora General impateix  un curs sobre digitalització i vendes a Lleida. (ampliar)
·
  Previsora General en el rànquing de presència en internet d'Entitats Asseguradores, primer semestre 2018. (ampliar)
· Grup Clade incorpora a la mutualitat Previsora General. (La Vanguardia 9/juliol/2018)
Logo MÚTUA TERRASSA G17
· Mútua Terrassa
comparteix el seu coneixement en matèria de responsabilitat social en una guia sobre excel·lència en gestió i sostenibilitat. (ampliar)
Logo MPIO CONDUCTORS MANRESA llarg G-10
· El Montepio de Conductors de Manresa homenatja una vuitantena d'associats a l'entitat des de fa  més de 50 anys. (ampliar)
· El Montepio de Conductors de Manresa entrega els reconeixements a socis i entitats en el marc de la festa de Sant Cristòfol. (ampliar)
·  Tot a punt per a la festa de Sant Cristòfol. Repàs a l’evolució del món dels conductors i els vehicles durant les darreres dècades en el Montepio de Conductors de Manresa. (ampliar)
Logo MUTUAL DE CONDUCTORS -G194 . Fundació Mutual de Conductors exposa una trentena de vehicles històrics amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Sant Cristòfol. (ampliar)
 

Agenda

universalicons_set34
19/juliol/2018     Presentació de producte  a càrrec d'experts de Cálculo entitat colaboradora de la Trobada de Mutualitats.
 

Pla de Formació de la FMC

logo formació contínua FMC Pla de formació contínua per a juntes directives, directius i persones integrants del sistema de govern. Aquest programa consta de 10 cursos d'àmbits rellevants per a les mutualitats de previsió social.
img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a l'àmbit assegurador. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
logo_fundacio
·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.

Mutualitats i asseguradores

· Els inspectors d'assegurances de l'Estat  demanen una reforma profunda de la DGSFP que garantitzi la seva independència. (EuropaPress 12/juliol/2018) · L'activitat comercial a les webs de les entitats asseguradores va créixer durant el primer semestre  del 2018. (ampliar)
· Comerç electrònic, corredors i agents, els canals amb major taxa de creixement en primes el 2017. (ampliar)
· Eiopa analitzarà l'aplicació del big data en l'assegurança europea. (ampliar)
· Eiopa publica el primer conjunt de preguntes i respostes sobre l'aplicació a la IDD. (ampliar)

Economia


· La CNMV adapta la intervenció de les empreses col·locadores d'ICOs. (La Vanguardia 6/juliol/2018)
· El Ministeri d'Economia i Hisenda posa en marxa  l'Avantprojecte de Llei que regula el "Sandbox". (Premsa Ministeri Economia 11/juliol/2018)
· Hisenda diu que la reforma de Societats no afectarà les pimes. (El Economista 11/juliol/2018)
· L’economia catalana creix més que l’espanyola i ja representa el 19,2% del total de l’Estat. (L'Econòmic 13/juliol/2018)

Economia Social


· Entitats socials denuncien que Catalunya no rebrà finançament extra prevista. (La Vanguardia 9/juliol/2018)
· Govern prioritzarà contractes de "qualitat i excel·lència" en serveis a persones. (La Vanguardia 10/juliol/2018)
· Les cooperatives guanyen adeptes entre els emprenedors. (Cinco días 11/juliol/2018)
· Ja podeu llegir el Nexe d'Estiu. (Cooperatives de Treball de Catalunya 12/juliol/2018)

Solvència II


· Eiopa publica l'actualització de la informació tècnica respecte a l'ajustament simètric de la càrrega de capital, a juny 2018. (Eiopa 5/juliol/2018)
· Eiopa publica la informació tècnica per calcular els tipus d'interès lliure de risc, a juny 2018. (Eiopa 5/juliol/2018)

Actualitat jurídica


· La prevenció del blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme,  els nous reptes tecnològics. (El Economista 5/juliol/2018)
· Compliance. La satisfacció de la societat. (Cinco Días 9/juliol/2018)
· La importància dels plans de "compliance" per prevenir delictes dins l'empresa. (El Confidencial 12/juliol/2018)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*