Newsletter 22/maig/2018

Dimarts 22 de maig de 2018 | 68 visites

La Federació al dia


· Dimarts 15 de maig la Junta Directiva d’ESCAT,  en la que hi ha el President de la Federació de Mutualitats de Catalunya, senyor Jordi Busquet Albertí, va reunir-se amb el Sr. Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa  per exposar-li els projectes de l’associació, que aglutina les diferents famílies de l’economia social catalana. La reunió va permetre canviar impressions sobre la nostra realitat i va quedar palès el suport del Govern de la Generalitat a l’economia social catalana.


· Dijous 17 de maig,  representants d’ESCAT vam visitar el senyor Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. A la reunió es van exposar els projectes d’ESCAT, el paper de la ciutat de Barcelona en l’impuls de l’economia social i solidària i el recolzament del Comissionat a les accions que es duguin a terme a la ciutat.
 

Activitat de les mutualitats

G3 Previsora General
· El Col·legi de Mediadors de Lleida rep la visita institucional de Previsora General.
(ampliar)
Logo MÚTUA TERRASSA G17
· Mútua Terrassa ha celebrat la 24a edició del Premi d'Infermeria sota el lema "Infermeres de pel·lícula. Retrat de la professió?". (ampliar)
G50 logo-grupMutuam_alta  Publicació trimestral  de la Revista "Mutuament" al servei de la Gent Gran editada per  Mutuam, corresponent a Estiu 2018. (ampliar)
Logo MUTUAL DE CONDUCTORS -G194
· L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Sant Celoni sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar)

Agenda

universalicons_set34
24 i 25/maig/2018 XIII Encuentro de Mutualidades de Previsión Social 2018 a Sevilla, organitzat per la Confederació Espanyola de Mutualitats
22 i 24/maig/2018 Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.
27/maig/2018 Mútua Granollers convida als seus socis al concert de la Mútua: "Música per a la pau i la Memòria". (ampliar)
10/juny/2018 .Mútua Granollers celebra la seva 1a edició del Torneig 3x3 de Bàsquet de la Mútua Kids. (ampliar)

· Mútua Granollers llança la campanya "No t'atabalis amb la declaració de la renda".
(ampliar)

· Montepio de Conductors de Manresa ajuda els seus socis a fer la declaración de renda.
(ampliar)
* Comparteix la campanya "Parla Obertament", que es va presentar al CaixaForum, per la salut mental. (ampliar)
 

Pla de Formació de la FMC

img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
  2015-06-17_1351

· Curs d'Introducció a l'assegurança
. Format presencial  a la seu de la Federació o de la Mutualitat, segons conveniència.
 logo_fundacio

·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Mutualitats i asseguradores

· Empenta a la regulació que afecta a l'assegurança. (CapitalMadrid 15/maig/2018)
· Eiopa posa a prova la solvència de 42 grups asseguradors europeus. (El Economista 17/maig/2018) · Insurance Europe ha respòs a la consulta d'Eiopa sobre les normes tècniques d'execució de Solvència II. (ampliar)
· Insurance Europe descriu les obligacions de les asseguradores sota el nou Reglament de Protecció de Dades. (ampliar)

Economia


· La declaració de la titularitat real en els comptes anuals. (Expansión 16/maig/2018) 

Economia Social

· VI Congrés del Tercer Sector Social. (Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya abril/2018) · S'obre la convocatòria de participació per poder presentar projectes innovadors al Social Speakers'Corner, en el VI Congrés del Tercer Sector. (Taula del Tercer Sector 2/maig/2018)
· La Comissió Europea proposa un nou pressupost post-2020. (Confederació de Cooperatives de Catalunya 7/maig/2018) 
· Assemblea Anual 2018 de l'Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva. (Ajuntament Bcn, maig/2018)

Actualitat Jurídica


· Reial Decret 257/2018, de 4 de maig, pel qual es modifica el Reial Decret 1299/2006, de 10 de novembre, pel qual s'aprova el quadre de malalties professionals en el sistema de la Seguretat Social i s'estableixen criteris per a la seva notificació i registre.  (PDF BOE)
· Els països de la UE adopten noves mesures contra el finançament del terrorisme. (La Vanguardia 14/maig/2018)
· El Registre Mercantil comptarà amb un nou Reglament. (El Economista 18/maig/2018) 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*