Newsletter 7/maig/2018

dilluns 7 de maig de 2018 | 367 visites

La Federació al dia


· El 2 de maig de 2018, es va reunir la Junta Directiva d’Escat, amb la participació del president i el director general de la Federació, per tractar dels projectes de l’associació per a aquest any 2018 amb l’objectiu d’impulsar l’economia social.
· El dijous 3 de maig de 2018, el director general de la Federació, Cristóbal Sarrias, ha participat en la nova trobada de l’Àmbit Participat de l’Economia Social i Solidària de Barcelona, dedicada al nou centre municipal de referència en Innovació socioeconòmica, previst per obrir a l’octubre d’enguany a Can Jaumandreu. En aquesta sessió de treball conjunta, es va presentar el projecte i establir les línies de treball futurs
.

Activitat de les mutualitats

· Fundació Mutual de Conductors patrocina un "Festival d'Escacs" a Barcelona. (ampliar)
· L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Gavà sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar) 

Agenda


· 15/maig/2018 - La Junta Directiva d’ESCAT es reunirà amb el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa senyor Josep Vidal, per exposar-li els projectes que estem treballant per a l’impuls de l’economia social de Catalunya
· 17/maig/2018 - La Junta Directiva d’ESCAT es reunirà amb el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, senyor Álvaro Porro, per tal de presentar-li els projectes de l’associació.
· 24 i 25/maig/2018 - XIII Trobada de Mutualitats de Previsió Social 2018 a Sevilla, organitzada per la Confederació Espanyola de Mutualitats.
· 9, 10, 17, 22 i 24/maig/2018 -Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.
· Mútua Granollers
llança la campanya "No t'atabalis amb la declaració de la renda". (ampliar) * Comparteix la campanya "Parla Obertament", que es va presentar al CaixaForum, per la salut mental.  (ampliar)

Pla de Formació de la FMC

img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
  2015-06-17_1351

· Curs d'Introducció a l'assegurança
. Format presencial  a la seu de la Federació o de la Mutualitat, segons conveniència.
 logo_fundacio

·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Mutualitats i asseguradores

· Es presenta el primer estudi  sobre l'ús d'Instagram en el sector assegurador. (InnovaciónAseguradora 14/febrer/2018)
· Els baixos tipus durant 10 anys impedeixen a les asseguradores crear productes d'estalvi. (El Economista 10/març/2018)
· La nova llei hipotecària dóna vida a les assegurances alienes al banc. (Economia Digital 3/maig/2018)
· Els tipus d'interès estrenyen....i ofeguen. (Capital Madrid 2/maig/2018)
· Eiopa: l'exposició al risc del sector assegurador europeu es manté estable. (ampliar)

Economia Social

· Participa al Baròmetre 2018. (Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 24/abril/2018) · VI Congrés del Tercer Sector Social. (Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya abril/2018) · S'obre la convocatòria de participació per poder presentar projectes innovadors al Social Speakers'Corner, en el VI Congrés del Tercer Sector. (Taula del Tercer Sector 2/maig/2018)
· És necessari un codi ètic per a les entitats socials? article d'Amparo Porcel per a Social.cat. (Ecas 4/maig/2018) ·  Oberta la convocatòria de subvencions per a la promoció i el reforç de l'economia social i solidària 2018. (Ajuntament Bcn)

Actualitat Jurídica


· Mesures anti-blanqueig: més transparència sobre els propietaris d'empreses. (Notícies Parlament Europeu 19/abril/2018)
· Els notaris remeten al Sepblac des de 2005 més de 5.000 operacions sospitoses de blanqueig de capital. (La Vanguardia 3/maig/2018)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*