Newsletter 9/abril/2018

dilluns 9 de abril de 2018 | 58 visites

Activitat de les mutualitats


· Tercera edicio de la Gala del Dia de la Mútua Granollers. (ampliar) · El Montepio de Conductors de Manresa compleix 88 anys amb 12.000 socis i una consolidada implantació al territori. (ampliar)
· El Montepio de Conductors de Manresa amplia el conveni amb Instituts Odontològics Associats per donar més prestacions als associats. (ampliar)
·  L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Ripollet sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar) 

Agenda


· Mútua Granollers llança la campanya "No t'atabalis amb la declaració de la renda". (ampliar)
· 12, 16 i 26/abril/2018 -Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.
* Comparteix la campanya "Parla Obertament", que es va presentar al CaixaForum, per la salut mental.  (ampliar)

Pla de Formació de la FMC

img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades. (ampliar)
  2015-06-17_1351

· Curs d'Introducció a l'assegurança
. Format presencial  a la seu de la Federació o de la Mutualitat, segons conveniència.
 logo_fundacio

·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Mutualitats i asseguradores

· La recuperació d'actius disposarà de dades d'assegurances. (El Economista 26/març/2018) · Les persones amb assegurança privada creixen un 2% a Catalunya. (La Vanguardia 26/març/2018)
· Economia rebaixa els recàrrecs de l'assegurança de riscs extraordinaris. (EfeEmpresas 3/abril/2018)
· El Ministre d'Economia reprèn la creació de l'Autoritat Independent d'Assegurances  i Plans de Pensions. (Funds People 4/abril/2018)
· Les empreses d'Europa Occidental no tenen estratègia de salut en el treball. (ampliar) 

Economia


·  La Generalitat situa el dèficit provisional del 2017 en el 0,58% del PIB. (Nota Premsa GenCat.cat 15/març/2018)
· La paradoxa catalana: l'economia creix entre tensions polítiques i socials. (Público 28/març/2018)
· Recull mensual Indicadors de conjuntura. Evolució de l'economia catalana i el seu entorn. Abril 2018. (GenCat.cat 04/2018) · Zona euro: l'IPC de març puja tres dècimes a l'1'4% , amb línia amb les previsions. (El Economista 4/abril/2018) 

Economia Social


· La Mesa del Tercer Sector Social de Catalunya demana als partits que treballin  per recuperar institucions. (La Vanguardia 26/març/2018)
· En marxa un programa per potenciar la presència de dones en els governs de les entitats del Tercer Sector. (Xarxanet 26/març/2018)
· Les empreses podran destinar el 0,7% de l'Impost de Societats al tercer sector. (El Economista 3/abril/2018)
· Estudi  Economies transformadores i cooperativisme. (Cooperatives de  Treball de Catalunya 4/abril/2018)
· Memòria 2017 de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. (ampliar)
· Convocatòria de Subvencions de Promoció i Reforç de l'ESS 2018. Sessions informatives a diferents localitats. (Ajuntament Bcn abril/2018)

Solvència II


· La revisió de Solvència II no suposa un canvi significatiu en requisits de capital i sí una simplificació. (Eiopa 28/març/2018)

Plans de Pensions


· Les rendes vitalícies, una sol·lució al problema de les pensions. (El Economista 31/març/2018)
· El Tribunal Europeu admet a tràmit la demanda de revalorització pensions. (La Vanguardia 3/abril/2018)
· Butlletí d'Informació Trimestral dels Plans i Fons de Pensions, 4t. trimestre 2017. (DGSFP, abril/2018)

Actualitat Jurídica

· El 4 d’abril s'ha publicat al BOE la Resolución de 21 de marzo de 2018, de la Dirección General de Empleo, por la que se registran y publican las tablas salariales para 2017 y 2018 del Convenio colectivo general de ámbito estatal para el sector de entidades de seguros, reaseguros y mutuas colaboradoras con la Seguridad Social. PDF (BOE) · Resolució de 28 de març de 2018 de la DGSFP, per la qual s’aproven els recàrrecs en favor del Consorcio de Compensación de Seguros en matèria d’Assegurança de Riscos extraordinaris a satisfer obligatòriament pels assegurats, la clàusula de cobertura a insertar en les pòlisses d’assegurança ordinària i la informació a facilitar per les entitats asseguradores relativa a les pòlisses incloses en el règim de cobertura dels riscos extraordinaris. (PDF)
· Resolució de 15 de març de 2018, de la Secretaria d'Estat d'Ocupació, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres de 29 de desembre de 2017, per la qual s'aprova l'Estratègia Espanyola d'Economia Social 2017-2020.  PDF (BOE) 
· "Compliance" anticorrupció: els regals, envenenats?. (Expansión 4/abril/2018)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*