Newsletter 26/març/2018

dilluns 26 de març de 2018 | 88 visites

La Federació al dia

La Federació va celebrar el passat dijous 22 de març la sessió informativa sobre les Noves Funcions de la Comissió de Control i de la Comissió d'Auditoria arran de les darreres modificacions normatives.

Activitat de les mutualitats


· El Montepio de Conductors de Manresa acull la reunió del Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Barcelona a la comarca del Bages.
(ampliar) · El Montepio de Conductors de Manresa elegit per a la vicepresidència de l'Agrupació Espanyola de Mutualitats de Conductors. (ampliar)
· Mútua Terrassa celebra la jornada del Comitè d'Ètica Assistencial amb la temàtica "L'art de saber comunicar". (ampliar)
· Mútua Terrassa celebra la jornda de presentació del 7è. Informe de Progrés Global Compact. (ampliar)
· Jornada de portes obertes per a futurs residents a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. (ampliar)
· L'Hospital Universitari Mútua Terrassa referent en malaltia inflamatòria intestinal. (ampliar)
· L'activitat "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Barcelona sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. (ampliar)

Agenda

· 12 i 16/abril/2018 -Representació del "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats. * Comparteix la campanya "Parla Obertament", que es va presentar al CaixaForum, per la salut mental.  (ampliar)

Pla de Formació de la FMC

img_moddle La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat. En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.
banner_asegurador_2 La Federació posa a disposició de les mutualitats federades nous cursos e-learning relacionats amb les assegurances i altres matèries.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 
 ?????????????????????????

·
Acord amb Eada (Escola d'Alta Direcció i Administració). Programes formatius oberts i a mida (in company) per a les mutualitats federades.
  2015-06-17_1351

· Curs d'Introducció a l'assegurança
. Format presencial  a la seu de la Federació o de la Mutualitat, segons conveniència.
 logo_fundacio

·
Acord amb la Fundació Auditòrium perquè les Mutualitats puguin participar als cursos organitzats per aquesta.
 

Mutualitats i asseguradores

· Rendes vitalícies per complementar la jubilació. (Finanzas 20/març/2018)
· Insurance Europe dissenya una plantilla per reportar errors de dades sobre el nou reglament. (ampliar)
· Eiopa publica un nou document sobre el risc sistemàtic i la política macroprudencial en assegurances. (ampliar) 

Economia


·  Quatre pujades del tipus d'interès aquest any, dos en 2019. (Finanzas 21/març/2018)
· El model de subscripció  és més sostenible. (Cinco días 22/març/2018)

Economia Social


· Som mobilitat, per una mobilitat més accesible. (aracoop 16/març/2018)
· La Confederació i DDiPAS han signat un conveni de col.laboració per impulsar un nou programa de foment de l'equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya. (La Confederació 19/març/2018)
· Neix el Baròmetre amb valor social. (Cooperatives de Treball de Catalunya 19/març/2018)
· La Plataforma del Tercer Sector alerta del risc que produeix el "microfinançament" en els projectes socials. (El Economista 22/març/2018)

Actualitat Jurídica


· Com fer del "compliance" una realitat. (Expansión 22/març/2018)
· Una "regulació" de l'economia col·laborativa. (Expansión 20/març/2018) · Resolució de 15 de març de 2018, de la Secretaria d'Estat d'Ocupació, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres de 29 de desembre de 2017, per  qual s'aprova l'Estratègia Espanyola d'Economia Social 2017-2020. (BOE)
· Ordre ESS/256/2018, de 12 de març, per la qual es desenvolupa el Reial Decret 231/2017, de 10 de març, pel qual es regula l'establiment d'un sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin disminuit de manera considerable la sinistralitat laboral.  PDF (BOE) ·La DGSFP assumeix les directrius de SEPLAC sobre prevenció del blanqueig de capitals. La DGSFP ha confirmat que prendrà en consideració les directrius que SEPBLAC s'aplicarà en la supervisió en matèria de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, seguint les directrius conjuntes aprovades per les tres autoritats de supervisió financera europees en compliment de la Directiva (UE) 2015/849). (ampliar)
.
La propera Newsletter serà el 9 d'abril del 2018. Bones vacances de Pasqua!

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*