Newsletter especial 4a. Trobada de Mutualitats

dilluns 27 de novembre de 2017 | 115 visites

Editorial

   Foto Jordi Busquet ULTIMA (003)

 Benvolguts mutualist@s  i amics del mutualisme,

Un cop més i ja van quatre, hem pogut celebrar la nostra Trobada Anual de Mutualitats de Catalunya.

En primer lloc, vull agrair a la mutualitat amfitriona, Montepio Girona, l’esforç i el compromís del seu personal per celebrar aquesta  Trobada, per fer-nos sentir com a casa i ajudar-nos a redescobrir Girona de la seva mà.

En segon lloc, vull agrair també la confiança que ens han demostrat un cop més els nostres patrocinadors i col·laboradors. Sense ells tampoc hagués estat possible.

Però per damunt de tot vull donar-vos les gràcies a tots aquells que vàreu assistir: representants i empleats de les institucions catalanes, representants de les entitats de l’economia social, ponents i col·laboradors de les jornades i  mutualistes i personal vinculat a les mutualitats. Sense vosaltres la Trobada no tindria cap sentit i tots sabem que és un esforç i un sacrifici, com cada any, però aquest especialment per les circumstàncies polítiques i socials que ens envolten i que es van fer força paleses en aquelles dates.

Fa un temps vaig mantenir una conversa amb un coach conegut meu. En ella m’explicava una experiència que ..... (ampliar)
mutualitats-girona-0970 - FOTO GRUP TAMANY XL -R Èxit de convocatòria en la 4a. Trobada de Mutualitats de Catalunya

El 9 de novembre, la Federació de Mutualitats de Catalunya va celebrar a Girona la 4a. edició de la Trobada anual de Mutualitats catalanes, amb la col·laboració del Montepio Girona,  com a entitat amfitriona. Van assistir-hi més de 100 persones entre representants de les mutualitats catalanes i l'ampli ventall de col·laboradors i patrocinadors que van donat suport a l'acte.

mutualitats-girona-0191 -INAUGURACIÓ TAMANY MIGLa inauguració institucional de la 4a. Trobada va anar a càrrec del president de la Federació, Jordi Busquet, d' Eva Palau, regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona, Carles Aurich, president del Montepio Girona i d'Albert Ferrando, director d'assegurances de BDO, com a patrocinador principal de la jornada.
mutualitats-girona-0324 - TAULA RODONA ECONOMIA SOCIAL - TAMANY MIGTot seguit, va començar la Taula Rodona, integrada per Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els representants de les entitats que han creat l'Associació Economia Social Catalunya (ESCAT), per Jordi Busquet, president de la Federació,  Perfecto Alonso, president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Pepa Muñoz, secretària de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra, president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya i Alfonso B. Bolado, president de la Xarxa d'Economia Solidària, en la qual a més de presentar la finalitat i el treball que està realitzant aquesta Associació, també van centrar-se en els actors actuals de l'economia social a Catalunya i del seu desenvolupament.
mutualitats-girona-0694 JBEn finalitzar la pausa cafè, el president i director general de la FederacióJordi Busquet i Cristóbal Sarrias van explicar els projectes de la Federació i com la Trobada és molt útil per relacionar-nos més, conèixer-nos millor en un entorn de confiança. El senyor Busquet va afirmar que la Federació ha de liderar i promoure projectes que ajudin al desenvolupament del mutualisme.mutualitats-girona-0761 CS
mutualitats-girona-0785 - PONÈNCIA BDO -TAMANY MIG A continuació, els nostres patrocinadors principals van presentar les seves ponències. Albert Ferrando, director d'assegurances, Andreu Umbert, consultor senior de BDO i Juan José Molina,  consultor de BDO van presentar Racionalitzar Solvència II, Estalviant, com plantejar una simplificació i integració, per aconseguir una major eficiència i estalvi.  Per altra banda, Ángel Fernández-Pola managing director de Renta Markets i Antonio Fraile, gestor de fons de renda fixa de Renta Markets van exposar la Gestió d'Inversions per a les Mutualitats, en el mercat actual, exposant diferents evolucions en l'Eurozona i Estats Units. mutualitats-girona-0872 PONÈNCIA RENTA MARKETS TAMANY MIG
La sessió de la tarda va començar amb Ceferí Soler, professor titular del Departament de Direcció de Persones i Organització d'ESADE, que ens va presentar la seva conferència sobre Liderar amb Principis i Valors Socials en Temps de Crisi,  trencant les barreres com els prejudicis i com transformar la visió en temps de crisi en espais d'oportunitats i la importància de gestionar les emocions. mutualitats-girona-1082 CEFERÍ SOLER 1 mutualitats-girona-1069 CEFERI SOLER 2
mutualitats-girona-1192 PONÈNCIA IDEAS TAMANY MIG A continuació, Luis del Pulgar, soci director d'Ideas, com a patrocinadors, juntament amb Pilar Sánchez, directora de Previsió Social i Vida i Inés Vivo, consultora de Compliment Normatiu van parlar del Projecte de Llei de Distribució i les Implicacions per al nostre Sector,  on van exposar la importància de la transparència en l'exercici de l'activitat de distribució i com garantir la protecció dels consumidors i usuaris.
mutualitats-girona-1363 RENTA MARKETS 2 TAMANY MIG Tot seguit es presenta la ponència sobre l'Entorn Econòmic i Impacte en l'Estratègia de Negoci i de Serveis per a les Mutualitats que va anar a càrrec de Renta Markets on van estar presents Ángel Fernández-Pola, managing director i, Manuel Muñoz, desenvolupament de negoci d'assegurances  els quals van parlar de les prestacions de servei com són l'informe de control de límits i coeficients, i la mesura dels riscos de mercat, de crèdit i de liquidesa amb l'anàlisi de cartera. 
Doc5- L'acte de cloenda va ser a càrrec de José Rodríguez, conseller delegat de Renta Markets, com a patrocinador principal, Carles Aurich, president del Montepio Girona i Jordi Busquet, president de la Federació, el qual va agrair l'èxit de participació de totes les mutualitats i a Montepio Girona per l'acollida, i va manifestar la finalitat d'aquestes jornades, aconseguir un punt de trobada de caràcter permanent i anual per fer difusió del mutualisme, crear sinèrgies, donar més visibilitat al sector i, crear vincles i punts de col·laboració amb l'economia social.  mutualitats-girona-1374 CLOENDA TAMANY MIG

Seguirem treballant per tenir més projectes d'èxit a Futur

  Notícies de premsa publicades de la 4a. Trobada:


· Girona acull la 4a. edició de la Trobada anual de Mutualitats de Catalunya. (Adn 17/novembre/2017)
· L'economia social, a debat en la 4a. Trobada anual de Mutualitats de Catalunya.
(BDS 17/novembre/2017)
· Les mutualitats catalanes celebren la seva 4a. trobada anual. (Aseguranza 17/novembre/2017)

 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*