Newsletter 2/octubre/2017

dilluns 2 de octubre de 2017 | 89 visites

 844…

Mai m hagués imaginat que aquest seria el número  més rellevant d’un dia com el d’ahir. Nosaltres les mutualitats, que oferim prestacions sanitàries i d’assistència als nostres mutualistes, que vetllem per la seva salut i el seu benestar, vàrem viure, i alguns potser de primera mà, com es malmetia la salut de molts dels nostres conciutadans en molts llocs del nostre país. 844 persones ferides que varen necessitar assistència mèdica, on de ben segur  hi havien mutualistes nostres, pel simple fet de voler parlar, de voler expressar-se. Els meus millors desitjos de guariment per ells i el meu afecte i suport a ells i a les seves famílies i amics. També, la meva condemna més enèrgica a la violència utilitzada ahir pels cossos de ¿seguretat? de l’estat i la meva més profunda admiració a la gent que va mantenir la seva actitud pacífica davant d’aquestes actuacions, màxima expressió de valentia sempre i més encara en aquests moments i, que es mereix tot el reconeixement. Aquests fets no poden quedar però sense resposta. Tal com vàrem manifestar en l’anterior comunicat sempre hi serem per defensar la democràcia i les nostres institucions. Encara hi som, i cada cop és més fàcil triar: ara tant sols hem d’escollir si estem al costat dels qui pacíficament reclamen drets democràtics amb somriures i un clavell a la mà, o els que ho volen evitar a cops de porra, pilotes de goma i gasos lacrimògens. És per això, que avui a les 12 hores i demà dia 3 d’octubre entenem que hem de ser  al costat de totes les institucions civils del país, a favor de la democràcia, de les nostres institucions i per condemnar l’ús de la violència i exigir les responsabilitats que calguin.

Amb la voluntat i el ferm convenciment de trobant-s’hi tots plegats, rebeu tots una afectuosa i cordial salutació.

Jordi Busquet President de la Federació de Mutualitats de Catalunya

La Federació al dia

logo-petit_pagina_1-573x266 Els dies  8 i 9 de novembre de 2017 la Federació de Mutualitats de Catalunya celebrarà la IV Trobada de Mutualitats de Catalunya, esdeveniment anual del mutualisme català. Aquest any l'entitat amfitriona és Montepio Girona. 

Agenda


· 10, 19 i 26 octubre 2017 - Representació dels "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents localitats.

Pla de Formació de la FMC

certificados La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat

En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.

imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Mutualitats i asseguradores

· La UE i Estats Units signen el seu acord sobre el sector assegurador. (Europa Press 22/setembre/2017)
· Assegurances de Vida: un 48% més cara amb el banc que amb l'asseguradora. (Cinco días 26/setembre/2017)
· El supervisors europeus identifiquen els riscs per al sector financer. (ampliar)  

Economia


· El sistema de Seguretat Social és més sostenible a Catalunya que al conjunt de l'Estat espanyol. (Premsa GenCat.cat 13/setembre/2017)
· Les empreses d'inversió hauran de donar en les seves webs informació completa i clara sobre govern corporatiu
. (Europapress 22/setembre/2017)
· Els fons d'inversió més segurs són els únics que perden a mig termini. (Expansión 24/setembre/2017) 

Economia Social


· L
a Taula del Tercer Sector s'adhereix a la Taula per la Democràcia. (Taula Tercer Sector 29/setembre/2017)

Plans de pensions


· Només dos de cada deu espanyols asseguren tenir certa solvència econòmica per afrontar la jubilació.
(El Economista 25/setembre/2017)
· La despesa en pensions creix un 3% al setembre fins a un nou récord .
(Expansión 26/setembre/2017) · Dades de les Pensions de la Seguretat Social a setembre 2017.  (Ministeri d'Ocupació)

Actualitat Jurídica


· Fomentar l'ètica laboral: garantia de supervivència. (La Razón 25/setembre/2017) · Els experts demanen regular el responsable de compliment. (El Economista 27/setembre/2017)
· Les pimes incrementen un 25% la demanda de serveis de compliance en el 2017.  (Cinco días 27/setembre/2017) · 
Llei 21/2017, del 20 de setembre, de l'Agència Catalana de Protecció Social. Text i fitxa    PDF · Resolució TSF/2149/2017, de 21 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Comissió paritària del IX Conveni col·lectiu dels establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'anàlisis clíniques (codi de conveni núm. 79000815011994). Text i fitxa    PDF  

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*