Newsletter 26/setembre/2017

Dimarts 26 de setembre de 2017 | 123 visites

La Federació al dia

                                                           Barcelona, 21 de setembre de 2017

Benvolguts  mutualistes i @mics del mutualisme català,

La situació actual amb la intervenció econòmica de la Generalitat de Catalunya sense passar pel Congrés dels Diputats, registres en immobles de la Generalitat i altres institucions i, detencions de càrrecs públics està posant en perill el futur del nostre petit  gran país.

La Federació no ha estat mai aliena a la situació que es  viu a Catalunya i s’ha posicionat sempre clarament, com ara amb el seu manifest i amb les intervencions i actuacions dels seus mutualistes arreu del país. Sempre de forma democràtica i pacífica.

Aquest tarannà pacífic de tot el poble català, de la pau de la que parlava Pau Casals a les Nacions Unides és aquest fet distintiu del que tots fa molts anys en fem senyera.

Ens reafirmem amb el nostre missatge i amb la ferma voluntat de poder fer arribar aquest missatge arreu, embolcallat en “El cant dels ocells” , que com deia el gran violoncel·lista català és un cant a la pau i neix de l’ànima del meu poble, Catalunya.

El nostre total suport i recolzament a totes i a tots aquells que defensen la democràcia, les nostres institucions i la llibertat d’expressió.

Rebeu una cordial i afectuosa salutació,

                        Jordi Busquet i Albertí                           President de la           Federació de Mutualitats de Catalunya                                                                                                                                          (ampliar)

Activitat de les mutualitats


· Ha sortit l'edició de tardor de la revista "Mutuament", publicació per als socis del Servei Gent Gran de Mutuam. (ampliar)

· L'Hospital Universitari Mútua Terrassa ha rebut el reconeixement per part del Departament de Salut, per l'actuació dels professionals del centre per la seva atenció a les víctimes de l'atemptat del mes passat a Catalunya.  (ampliar)
· Nova pàgina web de La Unió de Germandats de Parets del Vallès
(ampliar)

Pla de Formació de la FMC

certificados La Federació posa a disposició de les mutualitats federades  el Campus Mutualitats, on ofereix cursos de formació virtual sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.  www.campusmutualitats.cat

En el campus també podran trobar diversa informació d'interès per a les mutualitats.

imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Mutualitats i asseguradores

* 1-O - La Federació de Mutualitats de Catalunya rebutja l'operació policial i la intervenció econòmica. (VilaWeb 21/setembre/2017)
· Les asseguradores exigeixen blindar davant el Brexit el reemborsament de pòlisses subscrites amb companyies britàniques. (Abc 19/setembre/2017) · La digitalització de les assegurances passa per millorar l'experiència del client. (Finanzas 21/setembre/2017)
· Brusel·les adopta normes per reforçar  la protecció dels consumidors d'assegurances. (Expansión 21/setembre/2017)
· El sector mutual aplaudeix el reconeixement dels supervisors globals del seu model. (ampliar)
· El document d'informació de productes no entra en vigor fins que s'aprovi la IDD. (ampliar)

Economia


· El sistema de la Seguretat Social és més sostenible a Catalunya que al conjunt de l'Estat espanyol. (Premsa GenCat.cat 13/setembre/2017)
· La inversió extrangera a Catalunya  creix un 20% en el primer trimestre. (La Vanguardia 21/setembre/2017)

Economia Social


·  Consellera Bassa: "A partir d'avui es posa en marxa un nou dret social per reduir les desigualtats". (Premsa  GenCat.cat 15/setembre/2017)
· Comunicat del Tercer Sector Social de Catalunya en suport a les institucions catalanes i per la defensa de la democràcia. (La Confederació 20/setembre/2017)

Solvència II


· Eiopa publica un nou conjunt d'estadísitques de Solvència II sobre el sector europeu, corresponents al 4t. trimestre de 2016. (Eiopa 18/setembre/2017)

Actualitat Jurídica


· El  Suprem torna a condemnar a vàries empreses per blanqueig. (Cinco Días 18/setembre/2017) · 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*