Newsletter 18/setembre/2017

dilluns 18 de setembre de 2017 | 89 visites

La Federació al dia

CURS AUDITORIA INTERNA 14.09 (2)

En el marc del projecte de formació que la Federació està oferint a les mutualitats federades, el passat 13 i 14 de setembre es van celebrar amb gran èxit de participació les sessions formatives sobre les Funcions Fonamentals de Solvència II: Auditoria Interna, Gestió de Riscos, Actuarial i de Compliment. Aquests cursos estan destinats a les persones que exerceixen les funcions fonamentals o supervisin la funció externalitzada, i per aquelles altres persones de les mutualitats que vulguin aprofundir en el sistema de govern.

Paral·lelament als cursos de formació presencial, la Federació posa a disposició de les mutualitats federades, cursos online els quals aquesta setmana ja estaran disponibles en la plataforma  www.campusmutualitats.cat. Finalitzats els cursos, tan si són online, com virtuals i passada la prova d'avaluació, s'emetrà el corresponent certificat d'assistència i aprofitament.

Pla de Formació de la FMC

 FORMACIÓ PRESENCIAL: Funcions Fonamentals Solvencia II
 GESTIÓ DE RISCOS -  20 setembre 2017 FUNCIÓ ACTUARIAL -  20 setembre 2017 FUNCIÓ VERIFICACIÓ DEL COMPLIMENT - 21 setembre 2017 FUNCIO AUDITORIA INTERNA - 21 setembre 2017
certificados La Federació posa en marxa la seva plataforma de formació virtual on oferirà cursos sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Opinió

C08

Les mutualitats, economia col·laborativa centenària.

Arran la publicació en premsa de la creació d’una agència d’assegurances vinculada a una entitat bancària, que es postula com  a “una de les primeres iniciatives d’economia col·laborativa en el sector de les assegurances”, ens ha semblat oportú recordar que les mutualitats de previsió social, entitats de trajectòria en alguns casos centenària, han vingut practicant –i encara ho fan- economia col·laborativa des de l’Edat Mitjana. (ampliar)

Mutualitats i asseguradores

· La renda vitalícia s'obre camí en el mercat espanyol per les seves avantatges fiscals. (El Economista 14/09/17)
· El sector assegurador a llatinoamerica pot créixer en 235.500 milions de dòlars. (Finanzas 14/09/17)

Economia


· L'economia es juga a diverses cartes. (L'econòmic 10/setembre/2017)
· PIB. L'economia espanyola va créixer en el 2015 i 2016 més del calculat fins ara. (El Pais 12/setembre/2017)

· L'economia catalana creix un 3% interanual en el 2n. trimestre. (La Vanguardia 14/setembre/2017)
· Quasi un milió de microempreses a Espanya encara no té internet. (El Pais 14/setembre/2017)

Economia Social


· La Taula espera que la implementació de la RGC permeti reduir la taxa de pobresa a Catalunya en un futur proper. (Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 15/setembre/2017)

Plans de Pensions


· El Ministeri d'Economia sotmet a consulta pública el projecte de reglament de plans de pensions. (Ministeri Economia setembre/2017)

Actualitat Jurídica


· Claus per protegir les dades conforme a la legislació. (La Razón 11/setembre/2017) 

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*