Newsletter 31/juliol/2017

dilluns 31 de juliol de 2017 | 182 visites

235836 Amb motiu de les vacances d'estiu, el proper Newsletter de la Federació serà el 12 de setembre.

La Federació al dia

Amb l’arribada de les vacances estivals acaba un curs en el qual les mutualitats han continuant adaptant-se a les noves obligacions previstes per Solvència II; han superat amb bona nota els requisits de solvència, estan complimentant els principis del sistema de govern i han elaborat els nous documents d’informació tant per al supervisor com a qualsevol persona interessada, amb especial significació de l’informe sobre la situació financera i de solvència.

La Federació està acompanyant les mutualitats en tot aquest procés i impulsa nous projectes, com la creació de la plataforma campusmutualitats, que permetrà dur a terme accions de formació contínua i permetrà accedir, en un sol lloc, a la informació rellevant per a les mutualitats.

La tardor se’ns presentarà amb nous reptes, entre els quals destaquem la nova llei de distribució d’assegurances i reassegurances privades, amb novetats significatives en els sistemes de comercialització de productes asseguradors, i la nova regulació sobre protecció de dades que entrarà en vigor en 2018. En tots aquests àmbits la Federació treballarà per donar suport a les mutualitats i facilitar l’adaptació a les noves regulacions.

La tardor serà també protagonista amb la celebració del principal esdeveniment anual del mutualisme català, la Trobada de Mutualitats, en la que treballarem de manera conjunta aquests reptes i els nous projectes del sector.

Us desitgem finalment que passeu unes merescudes vacances. Hi som i hi serem!

Pla de Formació de la FMC

 FORMACIÓ PRESENCIAL: Funcions Fonamentals Solvencia II
 GESTIÓ DE RISCOS - 13 setembre 2017   FUNCIÓ ACTUARIAL - 13 setembre 2017   FUNCIÓ VERIFICACIÓ DEL COMPLIMENT - 14 setembre 2017   FUNCIO AUDITORIA INTERNA - 14 setembre 2017
certificados La Federació posa en marxa la seva plataforma de formació virtual on oferirà cursos sobre Solvència II i altres matèries d'interès per a les mutualitats.
imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Mutualitats i asseguradores

· Perquè l'assegurança no necessita rescats com a la banca? (Cinco días 24/juliol/2017)
· El 40% dels espanyols prefereix l'atenció personal per relacionar-se amb la seva asseguradora. (Adn Seguro 25/juliol/2017)
· Vida deixa de ser el motor de creixement. (CapitalMadrid 26/juliol/2017)
· L'ús de la tecnologia InsurTech. (ampliar)
· Butlletí d'Informació Trimestral  d'Assegurances, corresponent al  4t. trimestre del 2016. (ampliar) 

Economia


·  El PIB català arriba al seu màxim històric impulsat per la indústria (+4%) i les exportacions (+4,1%). (Premsa GenCat.cat 20/juliol/2017)

Economia social


· Signatura del Conveni Col·lectiu de Catalunya d'Acció Social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc per als anys 2013-2018. (La Confederació 24/juliol/2017)
· El Parlament aprova per unanimitat la Renda Garantia de Ciutadania. (Taula Tercer Sector 25/juliol/2017)

· El Govern comença contractant a 400 persones per posar en marxa la renda garantida (e-Notícies 26/juliol/2017)
· Treball, Afers Socials i Famílies reclama al Ministeri que compleixi els acords sobre el nou model de gestió de l'IRPF. (Premsa  GenCat.cat 26/juliol/2017) 

Plans de Pensions


· Dades de Pensions de la Seguretat Social, juliol 2017. (Ministeri de Treball)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*