Newsletter 10/juliol/2017

dilluns 10 de juliol de 2017 | 71 visites

Economia Social Catalunya

ESC NEIX L'ENTITAT REPRESENTATIVA DE L'ECONOMIA SOCIAL A CATALUNYA 10 de juliol del 2017Més de 140 persones han assistit avui a la presentació pública d’Economia Social Catalunya al Palau Robert de Barcelona, amb presència del Molt Honorable president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La nova organització representa a 7.422 organitzacions, 139.202 persones treballadores, una base social de 2,5 milions de persones i una facturació de 7.853 milions d’euros. Defensa una economia plural, democràtica i solidària, al servei de les persones. (ampliar) Què bé que hi siguem!    _MG_4643 (640x427)

La Federació al dia

Una delegació de la Confederació Argentina de Mutualitats ha vingut a Catalunya i ha visitat les oficines de la Federació de Mutualitats. Va ser una visita molt enriquidora en la qual es van intercanviar experiències entre el mutualisme llatinoamericà i la realitat catalana. A la reunió va assistir, per part de la Federació, el president, senyor Jordi Busquet i el director general, Cristóbal Sarrias, i es va comptar amb la presència de les senyores Concepción Velarde i Mª Teresa Martínez, presidenta i directora de la Mutualitat Veïnal Sinera de P.S.  

Visita Argentins 04.07.17 (5) (640x480)
En el marc de les sessions formatives que organitza la Federació per a juntes directives i directius de mutualitats sobre Solvència II, el director general de la Federació, Cristóbal Sarrias, ha impartit el Curs de Solvència II per a juntes directives de mutualitats de previsió social a la seu de Mútuacat.

Activitat de les Mutualitats


· Previsora General celebra la seva Assemblea General de mutualistes. (ampliar)

Pla de Formació de la FMC

imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Mutualitats i asseguradores

· Sector Assegurances: renovar-se o deixar-se morir. (Cincodías/ElPaís 4/juliol/2017)
· La sanitat privada s'ofereix a la pública per crear noves opcions de col·laboració que millorin l'eficiència del SNS. (El Economista 4/juliol/2017)
· El que l'assegurança aporta a l'economia. (CapitalMadrid 4/juliol/2017) · L'assegurança mundial en el 2016. (ampliar)
· Un 89,8% del personal en plantilla de les asseguradores va rebre algun tipus de formació en el 2016. (ampliar) 

Economia


·  El patrimoni dels fons d'inversió augmenta un 13% en el primer trimestre. (Europapress 4/juliol/2017)
· Catalunya es fixa en augmentar el pes de la indústria fins el 25% del PIB en el 2020. (El País 5/juliol/2017) 

Economia social

· Les cooperatives garanteixen que ningú es quedi enrere. (Cooperatives de Treball de Catalunya 30/juny/2017) · Taller Aliances i Cooperació empresarial del Programa  d'Innovació Col·laborativa. (aracoop 4/juliol/2017) · Álvaro Porro, nou Comissionat en substitució de Jordi Via. (ampliar)

Salut


· El Parlament exigeix per unanimitat al Govern una auditoria externa de les llistes d'espera sanitàries. (La Vanguardia 29/juny/2017) · Salut constitueix el Consell assessor del nou model de l'atenció primària, que vetllarà pel seu correcte desenvolupament. (Premsa GenCat.cat 3/juliol/2017) 

Solvència II


· Eiopa inicia la consulta sobre el primer assessorament a la Comissió Europea per a la revisió de Solvència II. (ampliar)
· Eiopa publica la informació tècnica de Solvència II corresponent a juny. (Eiopa 6/juliol/2017)
· Eiopa publica la informació tècnica sobre l'ajustament simètric  de la càrrega de capital de Solvència II. (Eiopa 6/juliol/2017) 

Plans de Pensions


· Arriben els primers plans de pensions paneuropeus, en què consisteixen?. (Cinco días 29/juny/2017) 

Actualitat Jurídica


· Llei 10/2017, del 27 de juny, de les voluntats digitals i de modificació dels llibres segon i quart del Codi civil de Catalunya. Text i fitxa    PDF 
· Llei 9/2017, del 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut. Text i fitxa    PDF ·  El model anticorrupció francès arriba a les empreses espanyoles. (Expansión 6/juliol/2017)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*