Newsletter 29/maig/2017

dilluns 29 de maig de 2017 | 75 visites

La Federació al dia

En el marc de la política de la Federació de donar suport a les entitats federades en els diferents àmbits de la seva activitat, el passat 26 de maig el president de la Federació, Sr. Jordi Busquet, i el president de la Mutualitat de Previsió Social La Concòrdia, de Cantallops, Sr. Pere Ricart, van signar un conveni pel qual la Federació prestarà serveis comptables, jurídics, administratius i actuarials a la mutualitat. Aquest conveni facilitarà que la Concòrdia, d’acord amb el principi de proporcionalitat, pugui assumir les diferents obligacions derivades del marc legal actual.

La Federació va celebrar  el passat 24 de maig del 2017  una xerrada de treball sobre "El Client defineix l'estratègia d'èxit". L'experiència del client és la clau per a què una entitat pugui créixer de forma real i sostinguda en el temps, i ha d'ésser impulsada per la direcció amb implicació de tota l'organització.

Activitat de les mutualitats


· L'estand de Mútua Penedès de les Fires de Maig rep el primer premi en la categoria de Serveis, dels Premis Enamora'ls.  (ampliar)
· Mútua Terrassa comptarà amb dos nous mamògrafs digitals. (ampliar)
· Fundació Mutual de Conductors alerta als joves de Begues (ampliar) i de Sant Celoni (ampliar),  sobre els perills de la carretera amb l'activitat "Canvi de Marxa".  

Agenda


· 31 de maig
 2017 - Representació dels "Canvi de Marxa" de Fundació Mutual de Conductors a diferents poblacions.

Pla de Formació de la FMC

imagesCAA05OQH (108x108) Sessions formatives per a les Juntes Directives i directius de les diferents mutualitats federades en relació a la implementació de Solvència II a les mutualitats catalanes. 

Mutualitats i asseguradores

· Com tributa l'ampli ventall de productes de les assegurances d'estalvi. (Cinco días 19/maig/2017)
· Les asseguradores demanen una taxa per quota de mercat per pagar al nou supervisor. (Abc 21/maig/2017) · Eiopa publica el seu informe final al document  de consulta sobre la metodologia  i el càlcul de l'UFR per al 2018. (ampliar)

Economia


·  Els experts refreden l'optimisme borsari de l'Íbex 35 i alerten que ja ha esgotat el seu potencial alcista. (El Economista 25/maig/2017)
· La Fed apunta a una nova pujada de tipus al juny. (Expansión 25/maig/2017)

Economia social

* 31/maig i 1/juny - L'Economia Social al Biz Barcelona. (aracoop 15/maig/2017) * 9/juny/2017 - Jornada: La formació contínua al Tercer Sector Social de Catalunya. (La Confederació 17/maig/2017)
·  Entrevista a Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector: Contractació pública al servei de les persones?. (El Periódico 24/maig/2017)
· Dues línies d'ajuts per activar l'economia social  i el teixit  productiu als barris. (Bcn.cat 25/maig/2017)
· Conferència Europea sobre Economia Social. (Qué 17/maig/2017)

Internacional


· La venda d'assegurances a través d'internet creixerà 34% a Mèxic durant el 2017. (El Economista 23/maig/2017)

Actualitat Jurídica


· Text de l'Avantprojecte de Llei de Distribució de les Assegurances i Reassegurances Privades. (ampliar)
· La responsabilitat penal de les persones jurídiques: una perspectiva jurisprudencial.  (El Economista 19/maig/2017)
· Com evitar riscs penals per actes de tercers.
(Expansión 24/maig/2017)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*