Newsletter especial 2a Trobada de Mutualitats

dilluns 14 de desembre de 2015 | 206 visites

Editorial

fotografia-President-FMC-compressor

Benvolguts comp@nys mutualistes,

Per segon any consecutiu hem pogut celebrar la nostra Trobada Anual i val a dir que amb el mateix entusiasme que el primer cop .

Vull agrair-vos, un cop més, la vostra participació activa durant les jornades que és l’element clau de l’èxit de les mateixes.

També vull fer un agraïment especial a la Mútua de Granollers, encapçalada pel seu president Ramon Daví i el seu director general Ricard Blanch, per l’excel·lent acollida i tracte dispensat durant les jornades (ampliar).

Gran èxit d'assistència a la 2a Trobada de Mutualitats de Catalunya

En el marc de la població de Granollers, es va celebrar els dies 25 i 26 de novembre la 2a Jornada  de Mutualitats de Catalunya,  organitzada conjuntament per la Federació de Mutualitats de Catalunya i Mútua de Granollers com a entitat amfitriona. Les jornades van estar presidides pel president de la Federació, el Sr. Jordi Busquet i el director general, el Sr. Cristóbal Sarrias. Durant els dos dies hi van assistir més de 100 persones entre representants de les mutualitats catalanes i l’ ampli ventall de col·laboradors i patrocinadors que han donat suport a l’ acte.

A l’acte d’apertura, el president de la Federació va donar les gràcies a tothom per acompanyar-nos en la nostra 2a Trobada de mutualitats catalanes i a la Mútua de Granollers per tota la  seva col·laboració . i va llegir la carta de l'Hble Sr. Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement on donava les gràcies per la invitació i que traslladéssim a les mutualitats el reconeixement de la feina que fem, entre d'altres per tirar endavant Solvència II i la feina que fa la Federació de Mutualitats de Catalunya, fent estructures de país.

TROBADA_MUTUALITATS_2015-42 (640x427)La inauguració institucional va estar a càrrec del president de la Federació, senyor Jordi Busquet i dels senyors Ramon Daví, president de Mútua de Granollers el qual va destacar, entre d'altres coses la importància de difondre els valors del mutualisme i que som hereus de la societat catalana que valora els valors de l'economia social, i Albert Ferrando, director d'assegurances de BDO, com a patrocinador principal de la jornada, on va destacar que en el mercat hi ha canvis com la proximitat com un element positiu i les mutualitats donen un servei de proximitat el qual es pot desenvolupar més. El model de Solvència II és un exemple que s'està desenvolupant i les mútues catalanes estan preparades per aquest model, a 1 de gener del 2016.

TROBADA_MUTUALITATS_2015-60 (640x427)Tot seguit a la conferència inaugural el senyor Francesc Xavier Erbàs, subdirector general d'Entitats de Crèdit, Asseguradores i Mediadors del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va parlar dels sistemes de govern i control intern, els desafiaments clau per a les entitats asseguradores relacionades amb el Pilar II i donant el missatge que hi ha oportunitat de canviar i de fer coses.

A continuació les conferències dels senyors Jordi Busquet i Cristóbal Sarrias van mostrar l'evolució de la Federació amb un increment de l'eficiència i amb resultat positiu, treballant per ser viables i tenir continuïtat. Sent Solvència II un projecte en comú on la Federació ajuda a les mutualitats a tirar endavant aquest projecte. El senyor Busquet va afirmar ‘que seguirem treballant per tenir més projectes d'èxit a Futur" . 

TROBADA_MUTUALITATS_2015-94 (640x427)En finalitzar el coffee break, els nostres patrocinadors principals, els senyors Albert Ferrando, director d'assegurances  i David Guitart, cap actuarial de BDO van  presentar Solvència II, Pilar I: factors de sensibilitat amb la comparativa de la Fórmula Estàndard VS Règim Especial. 

TROBADA_MUTUALITATS_2015-164 (640x427)

A la sessió de la tarda, es van crear el grups de treball com a mecanisme per a tenir futur, una ajuda mútua entre nosaltres, on els experts invitats van exposar temes d'interès i posteriorment es va obrir debat i torn de preguntes. De la Trobada han de sortir nous projectes, on la col·laboració és un tema fonamental.

En finalitzar la primera jornada, es va fer una visita a l'Ajuntament de Granollers, on l' Il·lm. Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers ens va donar la benvinguda a la Sala de Plens i a continuació es va fer una visita guiada a l'Adoberia. A continuació, es va celebrar el sopar institucional en el qual ens va acompanyar l'Hble. Sr. Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. TROBADA_MUTUALITATS_2015-281 (640x427)

TROBADA_MUTUALITATS_2015-293 (640x427)El segon dia de la Trobada, el Sr. Ángel Fernández-Pola, managing director de Renta Markets, com a també patrocinar principal va parlar de la conjuntura de mercat i procés d'inversió, com el ritme de creixement del deute públic s'ha multiplicat amb el del deute privat. A continuació els senyors Luis del Pulgar i Luis Medina d'Ideas,  també patrocinadors, van parlar del pla de desenvolupament comercial, com ser capaços de millorar aquests canals de distribució i millorar en el mercat.TROBADA_MUTUALITATS_2015-296 (640x427)

Tot seguit es va fer la Taula Rodona dedicada a l'Economia Social i Cooperativisme on van estar presents el nostre president, senyor Jordi Busquet, els senyors Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Via del Comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària de l'Ajuntament de Barcelona Perfecto Alonso, president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya , els quals van parlar del mutualisme en el marc de l'Economia Social, què necessitem per fer créixer aquesta Economia Social, els reptes que tenen les cooperatives, aprofitar els elements que tenim en comú des del com ho fem. 

TROBADA_MUTUALITATS_2015-314 (640x427) TROBADA_MUTUALITATS_2015-353 (640x427)

En la segona taula rodona van estar presents el Dr. Ricard Blanch, director general de Mútua de Granollers, la senyora Júlia Soler, vicepresidenta del Col·legi d'Actuaris de Catalunya, el senyor Jordi Busquet i el senyor Cristóbal Sarrias on van comentar els àmbits de col·laboració entre mutualitats, coincidint amb la idea de fer una estructura comú, per negociar el millor preu, tenir quadres mèdics compartits, buscar competitivitat, buscar sinergies i buscar una marca blanca. Col·laborar per competir,amb altres que fan el mateix. Innovar per competir. Així mateix el Dr. Blanch agraeix la col·laboració i com a amfitrió és una gran satisfacció per a l'entitat fer-ho a la seva població.

Tot seguit el senyor Ceferí Soler, professor titular del Departament de Direcció de persones i organització d'Esade ens presenta la seva conferència on ens comunica que cada persona és responsable de la seva responsabilitat, com els equips de treball necessiten confiança, ens parla del talent de les persones i el procés de crear equips amb complexitat i leaders amb consciència, despertant la sabiduria interior. TROBADA_MUTUALITATS_2015-355 (640x427)

TROBADA_MUTUALITATS_2015-379 (640x427)L'acte de cloenda va ser a càrrec dels senyors José Rodríguez, conseller delegat de Renta Markets, de l'Il·lm. senyor Josep Mayoral, alcalde de Granollers, el senyor Ramon Daví, president de Mútua de Granollers i el president de la Federació de Mutualitats, senyor Jordi Busquet, el qual va agrair l'èxit de participació de totes les mutualitats i a l'Ajuntament de Granollers per la bona acollida, i va manifestar el seu compromís de treballar junts per poder crear aquesta marca única, conjunta. Així mateix, el senyor Jordi Busquet va presentar un vídeo on mostra que som entitats amb confiança-emocions-sentiments. portadaVideo

"Perquè gràcies a tu..... a tots avui som molt més" Avui sumem més

Notícies relacionades amb la 2a Trobada:


· Granollers acull la segona Trobada de Mutualitats catalanes
 (araGranollers.cat 22/11/15)
· InfoVallès, notícia emesa a l'informatiu: les mútues es troben a Granollers per treballar coordinades, on es pot veure l'entrevista que se li va fer al president de la Federació, senyor Jordi Busquet i al president de la Mútua de Granollers, senyor Ramon Daví (vídeo TV Granollers 25/11/15)
· Blog Sr. Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, departament d'Empresa i Ocupació, Generalitat de Catalunya (Economia Social i Cooperativisme 27/11/15)

· La cooperación entre mutualidades es clave para competir en el mercado
(Aseguranza 1/12/15)

· II Encuentro de mutualidades de Cataluña
(BDS 1/12/15)
· II Encuentro de mutualidades de Cataluña
(Biss Digital 1/12/15)

Podeu accedir a la notícia clicant sobre cada enllaç

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*