Newsletter 23/novembre/2015

dilluns 23 de novembre de 2015 | 252 visites

2a Trobada de les Mutualitats catalanes

Aquesta setmana celebrarem la nostra Trobada a Granollers. Està tot preparat, el programa tancat i els grups de treball organitzats. Com ja sabeu és un punt de trobada de caràcter permanent i anual per fer difusió del mutualisme, donar més visibilitat al sector i crear vincles i punts de col·laboració amb l'economia social.

Aprovació del ROSSEAR

El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres 20 de novembre el Reglament de la Llei d'Ordenació, Supervisió i Solvència de les Entitats Asseguradores i Reasseguradores, conegut com a ROSSEAR, que està pendent de publicació en el BOE (ampliar).

La Federació al dia

20151117_115300

El passat dia 17 de novembre es va celebrar la quarta sessió del Curs Solvència II per a les mutualitats catalanes. En aquesta última sessió del curs es va tractar el  Pilar I: requisits quantitatius. Al final de la sessió el president, senyor Jordi Busquet va fer les conclusions del curs on va destacar la implicació de les mutualitats catalanes en el projecte de Solvència II amb el suport de la Federació de Mutualitats de Catalunya.

En el marc de les sessions formatives que organitza la Federació per a juntes directives i directius de mutualitats sobre Solvència II, el director general de la Federació, Cristóbal Sarrias, ha estat aquesta setmana a la seu de la Societat de Socors Mutus de Mollet del Vallès, on ha exposat  davant les juntes directives i la direcció de l'entitat els trets més significatius de Solvència II com a nou sistema de gestió de les entitats asseguradores.

Activitat de les mutualitats

Presentació del conte La Carretera Bona, activitat d'Educació i Seguretat Viària de la Fundació Mutual de Conductors a la biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras de Barcelona (ampliar)

Agenda


· 25 i 26 novembre 2015 - II Trobada de les Mutualitats de Catalunya. · 24, 25 i 27 novembre 2015 - Representació dels Canvi de Marxa de Mutual de Conductors a diferents localitats.

Pla de Formació de la FMC

La Federació continua la formació online a través del Campus Virtual (ampliar)    

Mutualitats i asseguradores


· Es podran comparar més fàcil productes d'estalvi des del 14 de desembre (Expansión 14/novembre/2015)
· L'assegurança està preparada per a l'entrada en vigor al gener de Solvència II (Expansión  15/novembre/2015)

· Prop de la meitat de les asseguradores mundials no tenen pla per a la transformació digital (ampliar) · Les companyies d'assegurances respondran a demandes per terrorrisme, segons EIOPA (La Vanguardia 18/novembre/2015)

Economia


· Desmuntat el PIB (L'econòmic 15/novembre/2015) 
· Hi ha un nou full de ruta per a l'estalvi? (Cinco días 17/novembre/2015)
· Com obtenir el màxim benefici amb mínim risc? (Finanzas 18/novembre/2015)

· Últim número del Weekly Export Risk Outlook, creixement del PIB intertrimestral del 3rT en l'euro zona (Euler Hermes 18/novembre/2015)
· L'Íbex 35 recupera un 0,91% gràcies a la banca (Cinco días 19/novembre/2015)

Solvència II


· Insurance Europe vol aplicar els criteris sobre titulacions (ampliar)
· Publicació dels reglaments d'ITS sobre determinats aspectes de Solvència II (ampliar)  

Salut

· La nova Carta de drets i deures de la ciutadania sobre la salut i l'atenció sanitària es presenta a Girona (Premsa GenCat.cat 18/novembre/2015)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*