Newsletter 13/octubre/2015

Dimarts 13 de octubre de 2015 | 333 visites

La Federació al dia


· La Federació va assistir el passat 6 d’octubre al “VII Encuentro Mediario de Líderes del Seguro” organitzat pel Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona on es van reunir els principals dirigents de les companyies d’assegurances que operen a Espanya, representants de les Administracions i de la mediació. Aquesta trobada va oferir als assistents els coneixements i experiència dels ponents, convertint aquesta cita en un debat i reflexió del sector d’assegurances que va permetre dibuixar futures línies d’actuació per al sector.

A continuació, es va celebrar  la “41 Semana Mundial del Agente y Corredor de Seguros”  com un referent i punt de trobada anual dels representants col·legiats, administració, mediació i asseguradores, la qual va convocar al voltant de les mil persones. En aquesta convocatòria el que va destacar va ser la posada en marxa d’un Fòrum de Diàleg entre mediadors i entitats asseguradores, es van fer tallers per crear un marc de diàleg directe i personalitzat, el que va suposar una novetat quan al tipus de relació d’ambdues parts.


· El  8 d’octubre la Federació de Mutualitats va celebrar la segona reunió del Comitè d’Inversions, juntament amb Renta Markets. Els temes tractats durant la reunió van ser l’Entorn de mercat i el seu impacte en el sector assegurador, enfocament i model de gestió de Renta Markets i presentació de la seva eina Pentàgon.

Activitat de les mutualitats

· Amb la finalitat d’ impulsar l’activitat cultural i artística de la comarca de l’Anoia, Mútua Igualadina va organitzar un Certamen de Pintura (ampliar) · Premi Internacional a Mútua Terrassa a l'excel·lència en Responsabilitat Social Corporativa per Fundació Integralia Vallès (ampliar) · 15, 16 i 22 octubre 2015 - Representació dels Canvi de Marxa de Mutual de Conductors a diferents localitats. 

Pla de Formació de la FMC


·  La Federació continua la formació online a través del Campus Virtual (ampliar) · 21 octubre 2015 - Curs sobre la Problemàtica en la Contractació d'una Assegurança, efectes d'impagament de la prima o la gravació del risc en cas de sinistre (ampliar)  

Mutualitats i asseguradores


·  Mútua Manresana canvia de nom. De Manresa a MútuaCat (La Vanguardia 13/octubre/2015)
· Zurich i Esade analitzen els reptes de les empreses en ciber seguretat (El Periódico 2/octubre/2015)
· Les primes de reassegurança acceptada a Espanya augmenten un 3,3% el passat any (Inese 2/octubre/2015)
· Les assegurances d'estalvi, una alternativa d'inversió a la Borsa i als fons
(El Economista 4/octubre/2015)
· El factor emocional, tret clau per diferenciar-se en el negoci assegurador (Expansión 5/octubre/2015)
· La DGSFP ultima un registre amb totes les assegurances obligatòries d'Espanya (Expansión 7/octubre/2015)
· Les primes d'assegurances de salut seran deduïbles en l'IRPF (Negocios.com 7/octubre/2015)
· Compliment normatiu i sector assegurador (Expansión 7/octubre/2015) · El 85,4%   dels usuaris busca i compara la seva assegurança en línia abans de contractar-la (El Economista 8/octubre/2015) · Els auditors interns reclamen més mitjans per fer front a Solvència II (La Vanguardia 8/octubre/2015)
· Les assegurances de ciberseguretat són un negoci de present i de futur (ampliar)
· Salut: assegurances per partida doble (CapitalMadrid 9/octubre/2015)
· Més de la meitat dels espanyols contracta una assegurança en línia (ampliar)

Economia social


· El tercer sector demana una nova renda mínima (El Periódico 4/octubre/2015) · Oriol Illa a La Xarxa: “Com més crònica és una situació, més difícil i més cara és la seva inclusió”  (Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 5/octubre/2015)

· Les empreses i els objectius de desenvolupament sostenible 
 (Cinco días 7/octubre/2015)
· Una eina per accedir a les persones que trien cooperativa (Cooperatives de Treball de Catalunya 8/octubre/2015)
· Recomanacions ètiques del Tercer Sector d'Acció Social
(plataforma del Tercer Sector 9/octubre/2015)

Economia


· Els indicadors avançats d 'Economia confirmen que la recuperació es mantindrà (Expansión 6/octubre/2015)

· L'economia mundial es juga fins a 3 punts del PIB en la normalització monetària  i financera, segons el propi FMI (Europa press 7/octubre/2015)
· Els supervisors europeus de l' UE es donen nou mesos per fixar la nova informació de productes d'inversió (Expansión 7/octubre/2015)
· Setena sessió cap amunt en l' Ibex 35 (Finanzas 8/octubre/2015) 

Solvència II


· Actualització mensual de l'ajustament simètric de la càrrega de capital propi per a Solvència II (Eiopa 7/octubre/2015)
· Revisió de la metodologia per derivar les taxes forward finals (Eiopa 9/octubre/2015)

Actualitat Jurídica

· Llei 39/2015, d' 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. PDF (BOE)
· Llei 40/2015, d'  1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.PDF (BOE)

* Fe d'errades: en la informació publicada en el Newsletter del passat dia 5 d'octubre sobre la creació de la Fundació Integralia Salut per error es va posar incorrecte el nom, quan el nom correcte és Fundació Integralia Vallès.

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*