Newsletter 28/setembre/2015

dilluns 28 de setembre de 2015 | 374 visites

La Federació al dia

signatura

El passat 21 de setembre la Federació de Mutualitats de Catalunya i BDO van signar un protocol de col·laboració, per tal que les mutualitats federades disposin d’una eina i assessorament que permeti gestionar de manera òptima els diferents paràmetres i obligacions previstos a Solvència II. Aquest acord s’emmarca dins del model de Solvència II adaptat per a les mutualitats catalanes dissenyat per la Federació, que ha de permetre que les mutualitats, amb el suport de la Federació, puguin donar compliment als requeriments de la nova normativa.

20150922_105627

El passat dia 22 de setembre es va celebrar la tercera sessió del Curs Solvència II per a les mutualitats catalanes. On es van tractar la funció de compliment  i la funció d’auditoria interna. La presentació del curs va estar a càrrec del president de la Federació, senyor Jordi Busquet. El director general de la Federació va exposar els trets principals de la funció de compliment, i seguidament les consultores Mazars, Ideas i BDO  van explicar els diferents aspectes del contingut de la funció d’auditoria interna i la seva aplicació a les mutualitats.

El passat 22 de setembre, la Federació de Mutualitats de Catalunya, representada pel seu president, Jordi Busquet, va estar present en  la reunió del Consell Assessor del Cooperativisme, del qual hi forma part i, que va comptar amb la presència del conseller  d’Empresa i Ocupació, Hble. Felip Puig.   L’objectiu d’aquesta trobada,  era el de  compartir i fer balanç de les actuacions i activitats que s’han portat a terme per part del Govern i  l’agraïment  als representants del Consell per la seva contribució i expertesa en la renovació, ampliació i enfortiment de l’Economia Social i Cooperativa.

reunio1_CAC

Activitat de les mutualitats


· L'Aliança Mataró coincidint amb les vacances escolars, organitza cada any un Casal d’Estiu, durant el mes de juliol i principis de setembre (ampliar).
· Mútua Terrassa assoleix el màxim nivell al Global Compact “GC Advanced” del Pacte Mundial de les Nacions Unides en el seu cinquè informe sobre compromís social 2014 (ampliar) · 15, 16, 22 i 27 octubre 2015 - Representació dels Canvi de Marxa de Mutual de Conductors a diferents localitats. 

Agenda

· 29 setembre 2015 - Jornada informativa sobre Estalvi d' Energia en edificis terciaris: centres sociosanitaris, clíniques i oficines. Casos pràctics. · 29 setembre 2015 - El tercer taller de Creativitat: Cocrear per innovar, en el marc del programa aracoop (aracoop)
·
8 octubre 2015 - Xerrada del Comitè d' Inversions sobre l'entorn del mercat i el seu impacte en el sector assegurador.

Pla de Formació de la FMC


· La Federació continua la formació online a través del Campus Virtual (ampliar) ·  21 octubre 2015 - Curs sobre la Problemàtica en la Contractació d'una Assegurança, efectes d'impagament de la prima o la gravació del risc en cas de sinistre. 

Mutualitats i asseguradores

· El 60% dels directius d'asseguradores creu que la innovació és fonamental (Abc 20/setembre/2015)
· Els directius del sector assegurador relacionen èxit amb innovació (ampliar)
· El benefici net de les asseguradores cau un 20,6% en el primer semestre (ampliar)
· Perfil del consumidor en línia en l'assegurança mèdica a Espanya (iSalud setembre 2015) 

Economia social

· Un pla estratègic conjunt (Cooperatives de Treball de Catalunya 23/setembre/2015)
· Les entitats socials catalanes denuncien la ”nul·la sensibilitat social” del Govern central a l’hora de distribuir els fons del 0,7% de l’IRPF (Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 24/setembre/2015) 

Economia

· Madrid i Catalunya absorbeixen el 88%  de la inversió estrangera en el 2015 (El País 22/setembre/2015)
· Ibex 35 en directe:  EEUU torna a donar empenta a les borses (Cinco dias 25/setembre/2015) 

Solvència II


· EIOPA publica el dictamen del càlcul de solvència de grup en el context d'equivalència (Eiopa 25/setembre/2015)

Salut

·  21 experiències innovadores reben el certificat de qualitat en el marc de la III Jornada de l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (Premsa  GenCat.cat 21/setembre/2015) · El Govern inclou les dades de salut pública en els estudis de la central de resultats per millorar la qualitat de l'atenció sanitària (Premsa GenCat.cat 22/setembre/2015)

Plans de Pensions


· Catalunya gasta en pensions 4.544 milions d'euros més del que ingressa per cotitzacions (Europa press 20/setembre/2015)

Deixa un comentari

Camps obligatoris marcats amb *

*


*